Albert Bonniers Förlag, 2024-10-11

Foto: Nato

Albert Bonniers Förlag ger ut Jens Stoltenbergs bok om Nato

Albert Bonniers Förlag ger under hösten 2025 ut Jens Stoltenbergs bok som beskriver hans tio år som generalsekreterare för Nato. Boken är redan såld till nio länder.

Jens Stoltenberg:

– Det här är min berättelse om hur det var att leda världens mäktigaste miltärallians i en avgörande tid för vår säkerhet.

Stoltenberg var Natos generalsekreterare från oktober 2014 till oktober 2024 och i boken beskriver han sitt och Natos arbete i en svår och dramatisk tid.

Centrala teman för boken blir kriget i Ukraina, Natos arbete i Afghanistan, samarbetet med Donald Trump och relationen till Ryssland och Kina.

Jens Stoltenberg:

– Under de senaste tio åren har världen blivit farligare och Nato starkare. Det är grundläggande förändringar som har en stor betydlese för många människor. Jag hoppas på att kunna bidra med mitt perspektiv på en dramatisk period, sett från nära håll, säger Stoltenberg.

Albert Bonnier, förläggare:

– Efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina har Jens Stoltenberg haft västvärldens öde i sina händer. Som generalsekreterare för Nato har Stoltenberg haft en nyckelroll i arbetet med att försvara Ukrainas suveränitet och Natos gränser. Albert Bonniers förlag är stolta över att kunna ge ut Jens Stoltenbergs berättelse om denna dramatiska tid.

I nuläget är boken såld till Albert Bonniers Förlag (Sverige), Gutkind (Danmark), Otava (Finland), Siedler (Tyskland), Flammarion (Frankrike), Laterza (Italien), Hollands Diep (Nederländerna), William Collins (Storbritannien) och Norton (USA).

För ytterligare information, kontakta:

Daniel Sandström, Litterär chef, +46 70 162 23 07, daniel.sandstrom@albertbonniers.se

Albert Bonnier, Förläggare, +46 70 678 54 51, albert.bonnier@albertbonniers.se