Albert Bonniers Förlag, 2024-09-05

Foto: Rickard L. Eriksson

Mari Jungstedt nomineras till Årets svenska deckarförfattare 2024 och Årets svenska deckare 2024

Mari Jungstedt är nominerad till Årets svenska deckarförfattare 2024 samt Årets svenska deckare 2024 för sin bok Den sista utposten. Utmärkelsen delas ut av BookBeat under Crimetime-festivalen på Bokmässan i Göteborg den 28 september.

Priserna är helt datadrivna och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de nominerade författarna och böckerna varit under det senaste året.

Om Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare med över 6,5 miljoner sålda böcker bara i Sverige och med sina böcker utgivna i över 20 länder världen över. Mari arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser. Sedan dess har hon skrivit ytterligare fjorton böcker i Gotlandsserien och två i Gran Canaria-serien. Tidningen The Times har kallat Mari Jungstedt "One of Scandinavia's best crime writers".

Den sista utposten

En sensommarkväll hittas en kvinna ihjälskjuten i ett ödetorp ute vid Petesviken på den sydvästra delen av Gotland. Dådet sprider skräck bland gotlänningarna och kommissarie Anders Knutas ställs inför ett fall som leder honom till fasansfulla upptäckter långt ute på den idylliska landsbygden. Samtidigt brottas han med sin nya livssituation, att försöka få ihop det stundande pensionärslivet med rollen som småbarnsförälder. Medan jakten på gärningsmannen pågår planeras fler dåd i det tysta från en avlägsen och otillgänglig del av ön.